Η Google δημιούργησε μια σειρά από εφαρμογές – πειράματα “ψηφιακής ευεξίας” που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνα τους λίγο λιγότερο ή τουλάχιστον λίγο πιο προσεκτικά. Οι διαθέσιμες εφαρμογές περιλαμβάνουν:

Paper Phone – Τηλέφωνο χαρτιού

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι ξοδεύουν πολύ χρόνο στα τηλέφωνά τους και αγωνίζονται να βρουν μια ισορροπία με την τεχνολογία. Το χάρτινο τηλέφωνο σας βοηθά να έχετε ένα μικρό διάλειμμα από τον ψηφιακό κόσμο με την εκτύπωση ενός προσωπικού φυλλαδίου με τις βασικές πληροφορίες που θα χρειαστείτε μέσα στην ημέρα.

Η εφαρμογή που σχεδιάζει η Google θα σας επιτρέπει να επιλέξετε τι να συμπεριλάβετε στο χάρτινο τηλέφωνο, για παράδειγμα τις αγαπημένες επαφές, χάρτες και τις συναντήσεις σας, και στη συνέχεια να τις εκτυπώσετε απευθείας σε ένα φύλλο χαρτιού ώστε να το έχετε κατά την διάρκεια της ημέρας.

Unlock Clock – Μετρητής ξεκλειδώματος

Ο μετρητής ξεκλειδώματος σας βοηθά να σκεφτείτε τη χρήση της τεχνολογίας σας, υπολογίζοντας και προβάλλοντας τον αριθμό των φορών που ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας σε μια μέρα. Αυτό επιτυγχάνετε μέσω μιας ταπετσαρίας για το κινητό, απλά κατεβάστε την ταπετσαρία και ξεκινήστε.

Desert Island – Ερημο νησί

Το Έρημο νησί σας βοηθά να εστιάσετε στα βασικά apps που χρειάζεστε για μια μέρα. Απλά επιλέξτε τις εφαρμογές που είναι πιο σημαντικές για εσάς και δοκιμάστε το για 24 ώρες. Δείτε πόσες φορές χρησιμοποιήσατε τα συγκεκριμένα apps και στη συνέχεια προσθέστε κάποιο που χρειάζεστε ή αφαιρέστε αυτά που δεν χρησιμοποιήσατε αρκετά.

Post Box – Ταχυδρομική θυρίδα

Το Post Box σας βοηθά να ελαχιστοποιήσετε τους περισπασμούς, κρατώντας τις ειδοποιήσεις σας μέχρι την ώρα που θέλετε να σας παραδοθούν, απλώς επιλέγετε πόσο συχνά θέλετε να έρχονται οι ειδοποιήσεις σας.

Μάθετε περισσότερα: www.experiments.withgoogle.com

Δείτε επίσης: Digital Minimalism: Τι είναι και πώς μπορούμε να γίνουμε ψηφιακοί μινιμαλιστές;

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Close