Εύκολα κουλουράκια λαδιού



Η έναρξη της συγκομιδής της ελιάς έχει αρχίσει, όσοι είναι τυχεροί και έχουν μαζέυει τις δικές τους ελίες και έχουν ή θα βγάλουνν φρέσκο λάδι έιναι ευκαιρία να φτιάξουν πεντανόστιμα και τραγανά κουλουράκια λαδιού εύκολα και γρήγορα! Δοκιμάστε την συνταγή και θα καταλάβετε ότι η νοστιμία τους είναι μοναδική.


Θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό αλέυρι

  • 2 ποτήρια λάδι

  • 1 ποτήρι ζαχαρη ή και λίγο λιγότερο

  • 1/2 της κούπας τσίπουρο

  • 1/2 της κούπας χυμό πορτοκαλιού

  • 1 κουταλάκι σόδα

  • 20 γρ. μπεικιν πάουντερ

  • 1/4 της κούπας στάφίδες (προαιρετικά)


Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά τη ζάχαρη με το λάδι. Ανακατεύουμε το χυμό με τη σόδα ξεχωριστά από το μίγμα και μολίς σταματήσει να φουσκώνει το προσθέτουμε. Τέλος, βάζουμε το αλέυρι αφού το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και το τσίπουρο. Πλάθουμε σε ότι σχήμα επιθυμούμε και ψήνουμε στους18 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. Έτοιμα!


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!


Recent

 

 

INSTAGRAM

  • Black Instagram Icon

FACEBOOK

  • Black Facebook Icon
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook
  • Instagram