Μήπως έχετε εξαντλήσει όλες τις σειρές και τις ταινίες στο Netflix και αναρωτιέστε τι να δείτε ακόμη; Τι θα λέγατε για αλλαγή να δείτε κάποια ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον που θα σας κάνουν να δείτε διαφορετικά τον κόσμο;

A Plastic Ocean

Το ντοκιμαντέρ του 2016 A Plastic Ocean, που παραμένει ακόμη επίκαιρο, τεκμηριώνει τις καταστροφικές επιπτώσεις του πλαστικού στους ωκεανούς, εμπνέοντας τους θεατές να επανεξετάσουν την κατανάλωση του πλαστικού. Παρουσιάζει επίσης λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πλαστικής κρίσης όπως τεχνολογικές εφευρέσεις αλλά και ιδέες για να εφαρμόσει ο καθένας σπίτι του.

Minimalism

Minimalism: Ένα ντοκιμαντέρ για τα σημαντικά πράγματα που διερευνά τα οφέλη της ζωής ενός μινιμαλιστικού τρόπου ζωής και της απόρριψης της υπερκατανάλωσης. Είτε θέλετε να γίνετε μινιμαλιστές είτε όχι, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να μάθετε για το συναρπαστικό κίνημα του μινιμαλισμού σε αυτό το ντοκιμαντέρ.

Broken

Το Broken ντοκιμαντέρ του Netflix ρίχνει φως στις καταναλωτικές κουλτούρες και τις συνέπειες της μαζικής παραγωγής. Η σειρά αποτελείτε από τέσσερα επεισόδια όπου αποκαλύπτουν τα προβλήματα της βιομηχανίας πλαστών καλλυντικών, την βιομηχανία επίπλων πετροχημικών και τον εθισμό των εφήβων στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι το τέλος της σειράς θα αναρωτιέστε εάν και άλλες βιομηχανίες δημιουργούν παρόμοια προβλήματα που δεν τα γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Absurd Planet

Το Our Planet είναι ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ του Netflix που δίνει στους θεατές μια ματιά στα θαύματα του κόσμου. Το ντοκιμαντέρ είναι πολύ ευχάριστο με απίστευτο χιούμορ που σε κάνει να νιώθεις πιο πολύ ότι βλέπεις αμερικάνικη κωμωδία παρά κάποιο βαρετό ντοκιμαντέρ. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει κερδίσει και δυο βραβεία Emmy.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Close